Vakantie DTH 2022 Egypte

We zijn weer een zeer mooie ervaring rijker! De vakantie 2022 van DTH was weer ouderwets gezellig! Met mooie duiken op de riffen en wrakken van de Rode Zee. De live-a-board was zeer goed te noemen. De maaltijden, bedden en verzorging was zeer goed! We willen Robert dan ook zeer hartelijk bedanken voor het regelen van de complete trip.

Zaterdag 12 november.

Het vertrek met de bus van Kupers met 19 personen vanuit Weert. Het ongewone tijdstip van 2:00 op de vroege ochtend van zaterdag 12 november was wel even wennen. Na een tripje van een kleine twee uurtjes stonden we om 4:00 uur bij Schiphol aan de voordeur. Inchecken, douane en saftycheck waren binnen een uurtje gedaan. Eerst maar een eens een kopje koffie. De eerste sterke verhalen kwamen al op tafel. Omstreeks 7:50 konden we boarden. En precies op 8:30 kon het vliegtuig opstijgen. We moesten eerst een tussenstop maken op de Marsa Alam. Hier moesten een aantal passagiers het vliegtuig verlaten en andere passagiers weer instappen. Na een klein uurtje konden we weer opstijgen. Na 20 minuten stonden we dan ook al op Hurghada. Hier eerst het visum geregeld! (Peter bedankt!). Daarna door de douane. En de bagage oppikken. Gelukkig ging dit zeer snel en stonden we met een 30 minuten buiten de poort te wachten op de bus. Helaas was dit iets langer dan gepland. Zodat we pas om een uur later bij de boot waren. Het was inmiddels donker. Op de boot de kamer indeling gemaakt. En de spullen verdeeld op het duikplatform. Gelukkig konden we vrij snel aan het buffet aanschuiven om te genieten van een heerlijke maaltijd. Na het invullen van papieren en documenten konden we nog even genieten van de temperatuur op het achterdek.

Zondag 13 november

Morgenduik: Vanuit de haven van Hurghada zijn we naar een eerste duikstek gevaren. “Sha’ab El -Erg” hier konden we dan een checkdive maken. En de saftyboei oplaten.

Middagduik Beacon Rock: the dun Raven wreck

Duikstek DTH

Avondduik Beacon Reef: the dun Raven wreck

Maandag 14 november

Morgenduik: Ras Mohammed reef

Duikstek DTH

Middag duik: SS Thistlegorm wreck

Duikstek DTH

Avondduik: SS Thistlegorm wreck

Dinsdag 15 november

Morgenduik: SS Thistlegorm wreck

Middagduik: Small Gibun Island

Avondduik: Small Gibun Island

Woensdag 16 november

Morgenduik: Small Gibun Island

Middagduik: Shaab Abu Nuhas : Ghiannes ‘d

Avondduik: Sjaab el erg

Donderdag 17 november

Morgenduik: SHa`ab el Erg (2 dolfijnen)

Avonduik: Umm Gamar

Duikstek DTH

Vrijdag 18 november

Morgenduik: Small Giftun

Duikstek DTH

Middagduik: Hurghade harbor: Elmina Wreck and Susana Wreck

Tot zover onze duiken. Het waren er veel! Maar allemaal de moeite waard.

Na het aanleggen nog even de stad in gelopen en op een terrasje zitten. Heerlijk in het zonnetje.

Zaterdag 19 november

Helaas kwam er ook aan deze vakantie een einde! Na het opruimen, ontbijt en betalen van de laatste drankjes. Met een groepje de stad in gelopen om Hurghada te bezichtingen. Natuurlijk werd er ook weer een terrasje bezocht. Omstreeks 13:30 kwam de bus om ons weer op te pikken om ons naar de het vliegveld te brengen. Hier was de incheck, doauane en controle ook weer vlug gedaan waarna we tot 17:00 moesten wachten. Daarna boarden. Snel vertrok het vliegtuig naar Amsterdam waar we om 21:30 weer landen. Ook hier waren de vliegveld rituelen weer snel achter de rug zodat we om 22:15 op onze bus moesten gaan wachten. Deze kwam om 23:30. In een heerlijk verwarmde bus naar Weert waar we om 1:30 aankwamen. Heerlijk thuis.

Nogmaals: Robert bedankt!

Sandra bedankt voor het regelen van de bus en Peter voor het regelen van de visa!