Over ons

Wij zijn een actieve club met circa 45 leden. Er zijn diverse instructeurs. Iedereen beoefent de duiksport met veel plezier.

DTH bestaat 30 jaar en heeft een rijke historie op het gebied van opleiden, duiken en reizen. De club is ontstaan uit een aantal enthousiaste duikers die andere mensen ook de mogelijkheid wilden geven om de onderwaterwereld te ontdekken.

De ontwikkeling van betere materialen, meer mogelijkheden en ook het continue verbeteren van de opleidingen heeft een hoge standaard gezet voor de kwaliteit van de opgeleide duikers door de jaren heen.

Wij zouden graag nog meer mensen uit midden Limburg de kans willen geven om ook deel te maken van DTH. Het is leuk om Limburg, Zeeland en andere delen van de wereld onder de waterspiegel samen te bekijken en te ontdekken.

Duikteam Heel is opgericht in Heel tegenwoordig zwemmen we bij Laco Heythuysen.

De zwembadtrainingen vinden iedere zaterdagavond plaats van 17:30 tot 19:00 uur in zwembad Laco Aoreven Heythuysen. Behalve persluchttrainingen (1x per maand) verzorgen onze instructeurs onder andere snorkel-, conditie-, reddings- en zwemvaardigheidstrainingen. De skills die nodig zijn bij het duiken worden in het zwembad getraind. Na afloop praten we graag na aan de bar van de sportaccommodatie. Op zondagen worden ook buitenwaterduiken verzorgd voor degene die in opleiding zijn en voor de overige geïnteresseerden van de club.

Zwembadtraining

Buitenwater duiken

Het hele jaar door duiken wij bijna wekelijks in één van de zoetwaterplassen in Limburg. Een vast plas is de Boschmolenplas in Heel deze gebruiken wij als opleidingsplas. Deze plas is voorzien van onderwater platformen waarop geoefend kan worden. De activiteitencommissie van onze vereniging gebruikt Fase A en de Grotte Hegge regelmatig voor andersoortige duiken. Deze worden vaak gebruikt als de nieuwjaarduik, de paasduik of een midzomernachtduik.

Zeeland

Naast het duiken in zoetwaterplassen in de regio trekken wij éénmaal per jaar met een aantal duikers naar Zeeland. Daar brengen we een lang weekend door op een camping en worden er duiken in de Oosterschelde en in de Grevelingen verzorgd. Vaak worden er tijdens deze weekenden ook opleidingsduiken gemaakt. De Oosterschelde met haar getijdebeweging leent zich goed voor het maken van duiken rond de kentering en voor driftduiken. Ook voor onderwaterfotografen is Zeeland een zeer aantrekkelijke locatie. Het onderwaterleven is er zeer divers en levert vaak mooie beelden op.

Buitenland

De evenementen commissie (EC) organiseert iedere twee jaar een groepsreis naar het buitenland. Zo vonden er in de afgelopen jaren o.a. duikreizen plaats naar de Rode zee in Egypte. Duiken in tropisch water is een feest! Naast het uitbundige onderwaterleven ervaren we aantrekkelijke temperaturen onder- en bovenwater en maken we er elke keer weer een mooie tijd van met zijn allen.

DTH Site

Kom eens een kijkje nemen bij de trainingen op zaterdagen in Heythuysen of neem contact op!