De Boomgaard in Kapel Avezaath en de Beldert in Zoelen 8-8- 2021

Zondag 8 augustus 2021 vertrokken we om 8.30 vanaf de parkeerplaats van de Mc Donalds in Nederweert. Deze keer stond als eerste locatie De Boomgaardplas in Kapel -Avezaath op de planning.

Daar aangekomen zijn we eerst aan de waterkant gaan kijken en informeren wat er allemaal te zien was. En na een korte briefing van Robert of de bezienswaardigheden onder water ging iedereen zich klaar maken voor de eerste duik. Er waren 8 personen, waarvan er 7 mee doken.

Harm en ik vormden een buddypaar en we besloten, in tegenstelling tot het advies van Robert, onze duik rechtsom te starten. In het begin leek het erop dat we van deze beslissing spijt zouden krijgen, het zicht was heel slecht, veel stof en donker. Na 5 minuten maakten we de oversteek naar de andere kant van de plas om hier linksaf langs de opkomende begroeiing onze tocht voort te zetten.

Het zicht werd steeds beter en er was meer leven onder water, we spotten o.a. een flinke

snoekbaars, karpers en ons geduld werd beloond met 2 mooie grote meerval die verstopt

lagen/hingen in de lange planten. Na een mooie duik deelden we natuurlijk onze belevenissen met de rest en vertrokken we richten de tweede locatie van die dag: De Beldert in Zoelen.

Sandra

De tweede duik vandaag wederom georganiseerd door het top EC team. De route van onze eerste stek naar de tweede stek was een toeristische door het pittoreske land van Maas en Waal. Bij aankomst was het niet druk bij de Beldert.

Natuurlijk was er gezorgd voor een lekker stukje vlaai. Dit en een kopje koffie zorgde voor de inwendige mens. Nadat er wat mededuikers nog wat € in de duikshop hadden achtergelaten konden we ons klaarmaken voor de duik. In de duikplas was het mogelijk een geocache op te duiken. De buddy-teams Mary-Ann & Peter en Sandra & Harm hadden gekozen deze te gaan zoeken. De bedoeling is om 3 nummers te verzamelen en deze vervolgens te gebruiken om een cijferslot te openen. Eerste nummer zou bij een anker te vinden zijn. Harm en Sandra had deze net gemist. Maar Mary-Ann en Peter hadden hem wel gevonden. Door naar het volgende punt op een hectometerpaaltje. Deze was vlug gezien. Op naar de derde, bij de zeilboot (-15 mtr). Gezocht maar niet gevonden. De zeilboot was ook meer een wrakje geworden met heel veel mosselgroei. Dan maar via het onderwater parcours door naar een volgende object. Een grote boot. Het water was er donker en koud. Gelukkig konden we wel vlug naar iets ondieper water waar het helderder en warmer was. Na ongeveer een duik van 50 minuutjes stonden we weer op het droge. Spullen uit doen en inpakken. Daarna opzoek naar de daadwerkelijke cache. Helaas was deze niet te vinden.  Navraag in de shop bleek deze in de shop te staan. Met wat tips van de eigenaar kregen we het cijferslot open. Loggen!