Boschmolenplas, 25-07-2021

Eindelijk we mogen weer!!! Het heeft lang geduurd maar er mogen weer activiteiten plaats vinden.

Daar hebben we als EC zeker gebruik van gemaakt. 15 enthousiaste duikers waarvan er 13 actief mee doken. Een heerlijk samen genieten van onze geliefde sport. Allereerst verzamelen bij van Aartsen om zo in processie naar de locatie te gaan. De kaarthouders voorop gevolgd door de anderen, dit zo om Mieke geen verwarring op te brengen qua betalingen. Sandra nam haar taak als duik leidster serieus en heeft alles professioneel genoteerd. De buddyparen waren ook verrassend snel bepaald.

Zo ook voor mij, ik dook met Robert. Daarbij hebben wij Cris op sleeptouw genomen aangezien we met een oneven aantal waren. En hier veranderde de zaak! Wij hebben Cris niet op sleeptouw genomen maar hij heeft ons zijn expertise laten zien. Die man kent de BMP beter dan zijn eigen achtertuin. Zijn duikplan had hij al voor ogen voor dat we de voeten nat hadden, wij duiken hier weg en gaan naar de boot vandaar zullen wij naar een andere boot duiken, dan de helikopter en vervolgens schuin terug naar de kant. Daarbij gaat deze duik 1 uur duren of 15 min langer. En precies zoals besproken is het ook gegaan. We hebben de boten vrij snel gevonden de helikopter was even wat lastiger maar de terugreis naar de kant was meer dan aangenaam. Zowel de temperatuur als de hoeveelheid vis die daar lekker aan het vertoeven is. Bij de laatste meters hebben we nog een mooie snoek mogen spotten. En dan weer het water uit… verdorie dat spul is en blijft zwaar.. Maar snel uit

dat natte pak en op naar een heerlijk broodje bal met een koele versnapering. Met weer een mooie ervaring rijker bedank ik iedereen die er bij was.

Namens de EC, Rob van Dael.