Geffense plas in Oss 22-08-2021

Zondagochtend 9.00 uur was afgesproken bij Mc Donalds Nederweert en warempel, iedereen was op tijd. In kolonne zijn we naar de Geffense plas te Oss gereden, onderweg heeft Harm Lilian nog even afgezet bij duiklocatie Ikea in Son. Aangekomen bij de Geffense plas even overleggen met de beheerder waar we het beste konden staan met onze auto’s. De buddyparen waren zoals gewoonlijk snel ingedeeld en we begonnen onze setjes op te bouwen. Even later gingen alle buddyparen kopje onder. Het was mooi begroeid en er was goed zicht. We zagen grote scholen kleine visjes, veel baarzen, klein en groot, een paar kleine snoekjes en zelfs een kadaver van een fuut, misschien was dit wel de maaltijd van de 1.80 m. lange meerval en was hij in de buurt….waarschijnlijk niet, want we hebben hem niet gezien. Onderweg kwamen we Robert en Jo tegen, we hebben er even achter gezwommen totdat zij naar links afbogen en wij nog een stukje rechtdoor zijn gezwommen. Jammer voor hun, maar daar kwam hij recht op ons afgezwommen….een mooie grote steur….nog nooit tegengekomen tijdens het duiken. De enige die we ooit live gezien hebben was in het aquarium van tuincentrum Stox. Even later kwamen we Chris en Sandra tegen, aan de gebaren van Chris te zien, hadden zij hem ook gezien of was die van hun toch iets groter?… Sandra dacht zelfs dat het een haai was

Toen we uit het water kwamen, bleken Harm en Rob v. D. de steur ook te hebben gezien. Nadat we ons aangekleed hebben zijn we naar het bijbehorende paviljoen gereden, waar we een lekkere cappuccino en een broodje gehaktbal hebben genuttigd.

Het was een heerlijke dag met een mooie duik. De weergoden waren ons goed gezind. Ik heb genoten!

Groetjes…Mary-ann