Duiken?

Iedereen heeft wel eens de programma’s gezien over de boeiende onderwaterwereld dit kan dan bijvoorbeeld de ontdekking van een nieuw scheepswrak, de berging van één of ander gezonken schip of het leven van een beroepsduiker op een olieboorplatform zijn. Dit soort programma’s zijn met name te zien op zenders als ‘Discovery’ en ‘ National geographic’. Altijd komen er stoere duikers in beeld met spannende avonturen.

Duiken heeft om één of andere reden iets mysterieus, grote haaien, gevaarlijke druk en het verdwalen onder water. Iets avontuurlijks niet geheel zonder gevaar. Alleen voor een kleine groep mensen die lef hebben.

Niets is minder waar. Duiken is kortweg “genieten van de onderwater wereld”. Door middel van een fles gevuld met samengeperste lucht kan de duiker genoeg voorraad meenemen om onderwater een geruime tijd te kunnen ademen.

Sportduiken of kortweg ‘duiken’ is vooral een rustige sport. Dit kan variëren van het op je gemak bekijken van de aanwezige flora en fauna tot het gewichtloos door een oud scheepswrak zweven. Dit kan in alle mogelijke natuur watergebieden maar ook meer en meer in speciale zwembassins. Het komt er in ieder geval op neer dat sportduiken geen competitie sport en zeker geen typisch stoere mannen sport is. Het is een sport die je altijd met een buddy uitvoert.

Binnen Duikteam Heel (DTH) is de diversiteit aan leden groot. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes in leeftijden die variëren van 16 tot 70 jaar die genieten van het duiken.

Wil je onder professionele begeleiding leren duiken en daarna de vaardigheden verbeteren? Dan ben je welkom bij Duikteam Heel! DTH is bij de NOB (Nederlandse onderwater bond) aangesloten. We hanteren daarbij altijd de richtlijnen van deze bond.

De NOB is wereldwijd aangesloten bij de CMAS. Wanneer je een brevet haalt, kun je dus wereldwijd duiken bij de gekwalificeerde duikscholen.

Vraag voor meer info via het formulier op onze contactpagina.